Publicerad den

Få mer pengar över till resande

Det finns många knep som du kan använda dig av för att få mer pengar över till resande. Nu när livsmedel och olika råvaror har stigit i pris kan du alltid odla lite grödor själv för att komma billigare undan. Genom att odla grönsaker med tips från wexthuset har du alla förutsättningar att lyckas. När du odlar grönsaker med inspiration från wexthuset kommer du att få den kunskap du behöver för att kunna odla oavsett hur stor eller liten odling du har. Om du inte har odlat förut kan det vara en bra idé att börja i en mindre skala för att sedan utöka odlingen om du tycker att det är kul.

Odla grönsaker du äter till vardags

Ett tips när du ska välja vilka grönsaker du ska odla är att välja sådant du ofta äter till vardags. Kryddor är enkla att odla och väldigt användbara i matlagning. Det kostar en del att köpa fröer, jord och odlingstillbehör men om du odlar rätt saker kan du snabbt spara pengar på att ha egen sallad, tomater och kryddor. Förutom att spara pengar är det trevligt att hålla på med odling. Det är ett bra sätt att komma ner i varv och bara vara.

Se över dina utgifter

När det handlar om att spara pengar inför en resa handlar det om prioriteringar. När du gör medvetna val i din vardag kan du nå dina sparmål. Genom att gå igenom din hela ekonomi kan du se om det finns några utgifter som du kan dra in på. När du ser sina utgifter svart på vitt är det enklare att se vilka köp som är nödvändiga och vilka som inte är det. Fundera över vad du verkligen vill lägga pengar på.

Ha specifikt resekonto

När du ska spara pengar till ett specifikt mål som en resa är det en bra idé att ha ett separat konto som du sätter in pengarna på. Då är de pengarna öronmärkta för din resa och det är lättare att hålla isär dem från resterande pengar. Ta för vana att sätta över pengar där direkt du sparar in på något. Exempelvis om du väljer bort en kaffe på stan kan du istället sätta in de pengarna på resekontot.